2014 Severské legendy

Termín:
26.7. - 9.8. 2014

Téma:
 

Severské legendy

To takhle chce jet o prázdninách člověk na tábor a místo na louku dorazí do říše ovládané bohy, nadpřirozenými bytostmi, elfy a obry. U cesty, kde dříve stával majestátní buk, nyní stojí majestátní Yggdrasil, bájný strom ze severské mytologie, který prorůstá všemi jejími světy a spojuje je v jedno veliké dobrodružštví.

Ale co to? Strom usychá, černá a nám nezbývá než se vydat na cestu za jeho záchranou. Kdybychom to neudělali, celý svět by se totiž ocitl v nebezpečí a mohl by se zhroutit! Každopádně na téhle cestě nejsme sami, pomáhají nám bohové, o kterých každý určitě už někdy slyšel, jako třeba Ódin, Thór nebo Loki. Společně jsme prošli všech devět světů - Midgard - zemi lidí, Ásgard - zemi vládnoucích bohů, kde jsme měli možnost nakouknout i do Valhally, Vanaheim, Jotunheim, Alfheim, Svartalfheim, Muspellheim, Helheim, nebezpečná země, kde vládne bohyně Hel a kde se každý musí mít na pozoru před nečekaným spánkem a konečně Niflheim, kde se nám podařilo objevit i zdroj našeho problému. Kolem stromu byl v tomto světě obtočený obrovský zlý had, který pomalu pojídal jeho kořeny. 

Nakonec jsme tedy s pomocí našich nových přátel z Midgardu draka porazili a princeznu zachránili... nebo tak nějak, ale dalo nám to spoustu práce a tak jsme byli všichni rádi, že už je vše tak, jak má být! :-)

P.S.: A co, že to je ten Marvel? :)

 

 
Extra
:
Hodiny norštiny s Frájou, jinak parádní Valhalla a zlá Kobla vrcholem všeho!


Počasí:
Chvílema se na nás z nebe spouštěly provazy deště a chvílema se blejskalo tak, že v noci bylo více světla jak za dne, ale jinak nám bohové Smrkovce těch 14 dní docela přáli a s našimi plány nijak nemíchali.


Hlavní vedoucí:

Seki (šéf bůh Ódin)

Vedoucí:
Lůca (bohyně Frigg)
Áňa (bohyně Freya)
Kačka (bohyně Iduna a Hel)
Téra (lstivý bůh Loki)
Honza (bůh Thór)
Petr 


Táborová babi:
Květuška


Kuchyně:
Dominik (DoKot)
Kája Havran
Bobr - machr


Pomocná síla na všechno:
Jordys
Martin


Teamy:

HAFSLO // Téra // Tom, Pepča, Rozka, Anička MGF, Alain, Radim, Nelča a Jolča
DUDERÖ // Anička // Maru, Lukáš, Barča, Ivan, Dominik Bo., Pepek, Dominik Br., Magda
ÄNGSSPIRA // Honza // Anča S., David K., Kuba J., Vojta T., Lukáš F., Kačka B., Kristýna T., Áďa F.
TIDIG // Kačka // Lukáš R., Matěj, Kiki, Martin R., Alice, Ríša, Zuzka, Jonáš
AKERFRAKEN // Lůca // Eric, David V., Dominik S., Áďa R., Péťa F., Elča, Martínek, Týnka

Fotogalerie zde!