2012 Muž se železnou maskou

Jeden za všechny... a všichni za jednoho!!! Nebo na jednoho?

Termín:
28.7. - 11.8. 2012

Téma:


Muž se železnou maskou

Král Ludvík sedí za podpory svého přítele kardinála Richelieu už pěknou dobu ve svém sídle ve Versailles a má se dobře. A zatímco jinde je hlad a bída, na Smrkovec, do středověké Francie přijíždí skupinka mladých táborníků, která okamžitě padne do oka čtveřici nejlepších mušketýrů, kterými jsou Athos, Portos, Aramis a D'Artagnan, kteří pomýšlí na svržení nespravedlivého panovníka. Během výcviku na opravdové mušketýry tajně získáváme důležité informace o plánech, které spolu kardinál a král střádají a tak se brzo dozvídáme i o dvojčeti Ludvíka, který byl odklizen do Bastilly, nejpřísnějšího vězení ve Francii, tak, aby Ludvíkovi nekazil plány svojí podobou a laskavým srdcem.

Nakonec samotou pomatené dvojče zachraňujeme z Bastilly a po čtrnácti dnech od příjezdu se nám jej podaří nepozorovaně vyměnit za skutečného krále a tak nastává zlatý věk Francie, ve které už lidé nadále netrpí. Kardinál byl vyhnán salvou balónků s vodou a na tak na tradiční veselici zakončující každé naše dobrodružství jsme mohli mít všichni radost z toho, že se nám podařilo zachránit další příběh... :-)

 

Extra:
Spousta bonusových aktivit a srandiček, ale za všechny třeba Volejte větve, oblíbený pořad odpovídající na nejmožnější dotazy, ve kterém se naplno projeva skutečná povaha našeho hlavního vedoucího :-D, dále pak Lemur (anebo le_mur aneb The wall aneb Ta zeď), také okouzlující lokají hudba, hodiny francouzčtiny Tout est bien!, diskotéka nebo první profesionální kostýmy!

 

Počasí:
Jak se to vezme... chvílema pršelo tak mohutně, že už to vypadalo, že nikdy pršet nepřestane, chvílema to úplně pražilo, že se daly hrát i vodní hry na louce, takže celkově trošku lepší průměr. Navíc jsme viděli i jak jedou mraky. No fakt! Takhle rychlý mraky jste určitě ještě nikdy neviděli!
 

Hlavní vedoucí:
Seki - král slunce Ludvík a také jeho dvojče, neboli onen Muž se železnou maskou


Vedoucí:
Áňa - mušketýr chytrák Athos
Míra - mušketýr ochlasta Portos
Lůca - mušketýr milovník Aramis
Kačka - mušketýr eso D'Artagnan
Honza - prohnaný kardinál Richelieu
Bára - milejdy krále Ludvíka
Téra - všechno možný, hlavně ale šila a hrála zlé mušketýry :-)


Táborová babi:
Květa - velectěná královna matka 


Kuchyně:
Renka Sklenářová
Kája Čížková
Bobr - machr
Kuba Ryšánek

Prákoš:
Jordys 


Teamy:
Athos // Áňa, Terka, Kuba // Pavel, Honza F., Maruška, Dominik P., Tom Č., Viky H., Róza
Portos // Míra, Seki // Alík, Janek, Jířa, Petr M., Šimon, Eric, Kuba H.
Aramis // Lůca, Honza // Dan, Martin J., Bláňa, Tonda, Jirka V., Quido
D'Artagnan // Kačka, Bára, Jordys // Prokop, David F, Leri, Kuba R., Matěj R., Julča, Lukáš V.