2013 Hvězdné války

Ať Tě provází síla, rytíři Jedi!

 

Termín:
27.7. - 10.8. 2013

Téma:

Hvězdné války

Kdysi dávno v předaleké galaxii... na Smrkovci!!!

Letos jsme přijeli na Smrkovec a jako bychom rovnou skončili oběma nohama pro kaluže problémů a nesvárů. Luke Skywalker vede za pomoci mistra Yody a diplomatických schopností princezny Leiy boj proti temnou stranou síly ovládanému Darthu Vaderovi, za kterým stojí senát a obrovská imperialistická armáda. Mladí padawani, kteří právě dorazili na Jestřábí hnízdo ale jakoby vlili novou sílu do žil všem naším hrdinům a s jejich pomocí se konečně začnou dávat věci do pohybu.

Postupně zjišťujeme, jaké plány střádá temná strana síly a že tím skutečným padouchem, který stojí v pozadí a jenom tahá za nitky není nikdo jiný než Imperátor. Díky šikovnosti mladých bojovníků, z kterých se brzy začnou stávat skuteční rytíři Jedi, se nám podaří získat i plány a polohy takzvané Hvězdy smrti - nové a nesmírně nebezpečné zbraně sloužící impériu. Ve velmi napjatém finále pak všichni spojí síly a Hvězdu smrti zničí. Luke Skywalker se v závěrečném souboji utká se samotným Vaderem a Imperátorem a všechno naštěstí dobře dopadne a Vaderova poslední slova, která vyzněla spíše jako "Luku, jsi tvůj otec..." asi nikdo z přítomných už nezapomene...

 

Extra:
Učení síly s Lukem, pilotování s Hanou a protokolů s C-3PO, hlavouní hudba, souboje světelných mečů a Hvězda smrti, která vzplála na Smrkovci! A kolik z Vás kdy vidělo Darth Vadera hrát softball?


Počasí:
Trochu nás vystrašilo, když hned druhý den od rána pršelo, ale pak se nebe nad naší galaxií umoudřilo a my jsme zažili jeden z nejprosluněnějších a nejteplejších táborů vůbec. Kvůli vedru byl odpolední program posunut třeba až na půl pátou hodinu odpolední, kdy už se konečně "dalo něco dělat" a taky jsme navštěvovali Smrkovec, co to jen šlo a vypili jednu várnici se šťávou za hodinu.

Hlavní vedoucí:
Seki (Darth Vader Sekejdr)

Vedoucí:
Téra (pašerák frajer Hana Solo)
Honza (mladý Jedi Luke a šíp Skywalker)
Viki (princezna Leia Organa)
Lůca (protokolární robot C-3PO)
Áňa (navigační robot R2-D2)
Kačka (důležitá postava Jar-Jar Binks; důstojník imperialistické armády)
Bára (dvoumetrová mimozemšťanka a také poddůstojník imperialistické armády)
Petr (Imperátor ImPetrátor a taky hmyzák, co říká "Si myslíš, že jseš nějakej džedáj, nebo co?")


Táborová babi:
Květuška (mistr Yoda)


Kuchyně:
Dominik (tlustej Jabba Hutt)
Bobr (Bobr-Wan Kenobi, který se ani jednou neobjeví na scéně) 


Jordys:
Jordys (Chewbacca Žvejk, pravá ruka Hany Solo)


Teamy:
Ewok - 1. místo // Kačka, Honza // Pavel, Maru, Tom, Eric, Quido, Alice
Naboo - 2. místo // Áňa, Téra // Alík, Anička, Tonda, Matěj T., Róza, Týnka
Jawa - 3. místo // Lůca, Bára // Martin, Leri, Julča, Matěj K., Pepek